Anholt Marathon

Hvad synes du om årets løb?

Så har vi holdt evalueringsmøde for Anholt Marathon 2013. Som arrangører er vi meget intresserede i at høre hvad I synes om hele løbsweekenden. Du må gerne sende en mail med dine synspunkter eller kommentere på vores Facebook!

20131008-190458.jpg

Tak til alle der deltog!

Tusind tak til alle der var med og gjorde årets løb til en riktig fin dag! Vi glæder os allerede til neste år! Sæt kryds i kalendern for 30 aug 2014…

20130908-204737.jpg

Grundlæggende spørgsmål

1. Hvem står bag?

Anholts lægehus og Redningsstation Anholt tog i 2010 initiativ til Anholt Halvmarathon. Formålet var at få folk i gang med at motionere og at tilbyde turister en enestående oplevelse uden for den traditionelle højsæson. I 2012 bød løbet for første gang på et helt marathon.

2. Hvordan kommer man til Anholt?

Man tager flyruten fra Roskilde til Anholt, www.aircat.dk – Turen tager 45 minutter. Eller man tager færgen, www.anholtfergen.dk, en tur der tager omkring 2 timer og 45 minutter. Det er ikke nødvendigt at medbringe bil til Anholt. De fleste stiller bilen på Grenå Havn.

3. Hvad vil det koste mig at deltage i Anholt Marathon?

Løbsgebyr er 250 kr. Færgebilletten for en voksen retur er 360 kr. Overnatning kan fås billigt i øens forsamlingshus. Derudover er der campingplads, pensionater og kro. Eller man kan vælge at leje et sommerhus

4. Hvor hårdt er det at løbe på Anholt?

Dette løb er for folk på alle niveauer. Marathon-ruten er hård, men der er også halvmarathon og 10 km ruter, samt gå-ruter. Se ruterne på

5. Er det et orienteringsløb?

Nej, du skal bare koncentrere dig om at løbe. Der er naturligvis vandstationer undervejs …

6. Kan jeg melde mig til senere?

Vent ikke for længe.  Begrænset antal deltagere.

Ørken-Marathon på Anholt

Anholt 25/01 2013): Garvede løbere kan igen prøve kræfter med tungt dansk ørkensand, når øen Anholt midt i Kattegat den 7. september 2013 afholder Ørken-Marathon for anden gang.

De motionister, der ikke vil binde an med et helt marathon, kan vælge 10 eller 21,5 km ruter på grus og asfalt. Eller man kan gå 10-km ruten.

Anholt løbet har eksisteret i 3 år som halv-marathon, men blev sidste år udvidet med stor succes til en hel marathon-rute, heraf i alt 16 hårde kilometer gennem Nordeuropas største ørken til sælreservatet på Anholts østlige spids, Totten, og retur langs stranden.

“At løbe i ørkensand er en udfordring, som de færreste eliteløbere nok har prøvet,” siger løbsleder Bent Rasmussen.

“Men vi har plads til motionister på alle andre niveauer. Vores løb giver optimale muligheder for en god og aktiv familie-weekend,” siger han.

Efter strabadserne kan deltagerne melde sig til kro-kalas, hvor grillmenuen bl.a. består af lokalt vildt og fisk. Resten af weekenden kan gæsterne slappe af i stilheden på Danmarks mest isolerede ø og udforske stedets enestående natur.

Tilmelding er begrænset til 100 deltagere. First come, first serve.

Kontakt: Bent Rasmussen, bra@sar.dk, mobiltelefon: + 45 30 92 08 45.

Til redaktionen: Hvis det ønskes, kan I få de vedhæftede billedfiler i høj
opløsning. Se også www.anholtmarathon.dk og www.anholt.dk.